Músics de Diables del Prat

de Pep Lafuente, Joan López, Cento Carbó, Pol Mecinas Ortega, Alexandra Mecinas Ortega, Borja Marco, Alex Asenjo

Fitxa

Títol: Músics de Diables del Prat

Autors: Pep Lafuente, Joan López, Cento Carbó, Pol Mecinas Ortega, Alexandra Mecinas Ortega, Borja Marco, Alex Asenjo

Col·lecció: Músiques de Tabalers 4

Segell: CAT Edicions


Gènere: Literatura musical, tabals, percussió, cultura popular


Recull documental en llengua catalana amb transcripció de partitures.


Data de publicació: 2020

Dipòsit Legal B 22468-2020

Número de catàleg: CAT-2020-L

Format: 20,99 cm x 29,7 cm

Enquadernació: Tapa tova en quadricromia

Núm. de pàgines: 148

PVP: 15 €


És una producció de Centre Artesà Tradicionàrius i Diables del Prat

amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona


Aquella espurna que va enlairar el Quique ara fa 25 anys

Soc dels que pensa que en la societat així com el coneixement científic no deixa d’evolucionar igualment de forma constant, però sempre vinculat al talent de les persones implicades i que les condicions del seu entorn afavoreixen l’espai de creació.

(...) Aquell grup de músics se sentien hereus d’aquell gent humil, en lluita constant contra un entorn ingrat i amenaçador. Se sentien orgullosos de l’origen de la seva terra, de la seva ciutat i de les entitats que es van anar creant en ella de la mà del talent que va anar apareixent al territori. Entitats que, a poc a poc, van dibuixar una nova identitat. La Colla de Diables, amb més de 30 anys d’història, la Colla de la Bèstia, la Colla de Tabalers del Pollo, la Colla Petita, la Jove, l’Adulta... i la Colla de músics de Diables. Un grup que va néixer al 1995 de la mà del Quique Mecinas amb els seus fills i uns quants amics.

(...) Aquella espurna que va enlairar el Quique ara fa 25 anys va calar fort en un grup de nois i noies que van créixer al voltant d’aquest món, amb el ple suport del seu entorn familiar. Eren llavors de talent que han anat florint.

Són els Músics de Diables del Prat. Són músics que van néixer en un delta i que senten el batec del mar present en els seus treballs. Submergiu-vos en aquest llibre i us sentireu part d’un relat de talent que us encisarà, com em va encisar a mi.


Toni García

Regidor de l’Ajuntament del Prat de Llobregat

Una de les Colles més destacades de Catalunya

Músics de Diables del Prat va néixer al 1995 juntament amb la Colla Infantil de Diables d’aquesta ciutat del Baix Llobregat. Per tant, el seu origen connecta directament amb la cultura popular i tradicional i el seu recorregut els ha portat a se, una de les colles més destacades de Catalunya gràcies a la jove empenta dels seus components i una sòlida cohesió mantinguda durant tota la seva història i dirigida amb encert per qui és l’ànima del grup. Quique Encinas.

El seu principal camp d’actuació són els correfocs de les Festes Majors, però han actuat al Palau de la Música Catalana i als actes de presentació de diversos festivals del territori (...). Han obert el correfoc de les festes de la Mercè a Barcelona en diverses ocasions i han obtingut el primer premi del Concurs Barcelona Percussió en sis ocasions i el segon, en dues.

Alhora i durant tots aquests anys, han sabut incorporar noves idees i llenguatges i aprendre d’altres músics, que han deixat la seva empremta al grup. Pep Lafuente, Joan López i Cento Carbó juntament amb els mateixos membres de la Colla, han anat construint el repertori que inclou aquest llibre i que està enregistrar en tres discs. Ex Nihilo Nihil (2000), Vora el Foc (2004) i Cendrum (2017). A banda de repertori, tots ells han aportat també les idees i l’esforç necessaris en altres aspectes que conformen la personalitat del grup. Escenificació, coreografies, imatge gràfica i posada en escena.

L'Editor - Quim Soler

BIOGRAFIES

Pep Lafuente

(Sant Fost de Capsentelles, 1993) De formació autodidacta enriquida amb classes de solfeig i bateria al Taller de Músics. Component de nombrosos grups com Tercet Treset o Xarop de Canya, del què és membre des de l’any 1987 fins l’actualitat.

Joan López

(Mataró, 1982). Format a l’Aula de Música Moderna i Jazz del Liceu i a l’Aula de Música Tradicional i Popular com a bateria i percussionista. Ha esta instrumentista de nombrosos grups i actualment exerceix de pedagog a l’Escola Municipal de Música de Mataró.

Cento Carbó

(Gandia, 1988). Especialista en ritmes d’herència afrollatina, tradicional i fusió. Ha estudiat música a l’ESMUC i amb mestres com Yoel Paez i Cra Rosa. Ha format part en nombrosos projectes musicals i discogràfics com a director i com a intèrpret.

Pol Mecinas Ortega

(El Prat de Llobregat, 1990). Professor de secundària i coordinador d’activitats musicals extraescolars. Des dels 6 anys participa a la Colla de Diables del Prat i com intèrpret en bandes i orquestres de música clàssica, orquestres de ball i formacions populars.

Alexandra Mecinas Ortega

(El Prat de Llobregat, 1992). Mestra d’Educació Primària i directora del cor The Gospel Prat Project. Ha estudiat pedagogia i cant a l’ESMUC. Treballa a l’Escola Mpal de Música del Prat i participa en grups de percussió inclusiva i com intèrpret (flauta travessera) en bandes i orquestres.

Borja Marco Casado

(El Prat de Llobregat, 1987). Membre de Diables del Prat des de l’any 2000. Percussionista i tècnic de so. Diplomat en gravació i producció musical. Actua com a bateria en diverses formacions populars, ha estat responsable de la Sala Auditori del Cèntric Espai Cultural del Prat.

Alex Asenjo

(Barcelona, 1995). Membre del Diables del Prat de de 2007, ha estudiat música i instruments de percussió. Ha participat a la Banda de l’Associació Musical del Prat i a la Unión Filharmònica.